Polisen varnar för bedragare: ‘Trevliga’ falska poliser i
Polisen går nu ut och varnar för åldringsbedragare. Flera 90-plussare har drabbats av falska poliser som ringer upp och vill ha deras bankkort. – Lämna aldrig ut dina bankkort och pinkoder …


Polisen varnar för jättevåg av falsk vård: “Fruktansvärt”
En våg av vårdbedrägerier sköljer över Västsverige. Enligt P4 Sjuhärad ringer bedragarna upp äldre och kräver pengar för att skicka “bra medicin”. Men allt är lögn. Polisen utreder 160 anmälda fall. Enligt Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, får medicinbluffen många att må dåligt. – Det är en fruktansvärd situation, säger han.


Polisen varnar – vägpiraterna är tillbaka | GT
Genom att utge sig för att sälja guld kan vägpirater lura billister på tusentals kronor. Nu varnar polisen för att vägpiraterna är tillbaka längs vägarna i Bohuslän. – De har varit väldigt aktiva senaste tiden, säger Hans Könnig, inre befäl vid polisen i Uddevalla.


Falska poliser fortsätter lura äldre i … – Pressen.se
Bedragare som utger sig för att vara poliser har fortsatt att fiska bankkoder av äldre människor på Österbottens polisinrättnings område. I en del fall har offren blivit av med tiotusentals euro. Hittills i år har Österbottens polisinrättning fått kännedom om runt 50 fall där äldre personer blivit uppringda av bedragare som utgett sig för att vara poliser.


Falsk elektriker stal från äldre i Västsverige – har gripits
En man som utger sig för att vara elektriker har vid flera tillfällen stulit från äldre i deras hem i Västsverige. Bluffaren misstänks ha härjat under en längre tid. En man i Skåne har häktats – och enligt uppgift ska han ingå i en större liga av äldrebedragare.


Falska tjugosedlar i omlopp i Stockholm – Pressen.se
Polisen varnar för falska biljetter till Rolling Stones konsert i Sverige i sommar. Ett par hundra fejkade biljetter är i omlopp. – Biljetterna är så välgjorda att bedragarna inte drar sig för att skicka hem dem till dig så att du får ta en titt innan du betalar, säger Anders Olofsson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter, i ett pressmeddelande.


Bedragarnas nya metod: Återbetalnings-bluffen
Allt eftersom äldrebedragarnas metoder kommer upp till ytan, uppfinner brottslingarna nya knep för att lura och bedra. Det senaste tillvägagångssättet: Återbetalnings-bluffen. Där bedragarna förföljer äldre från matbutiken – och sedan säger att de ska ge tillbaka pengar. I stället tömmer de offrens konto. – Det är hemskt, man blir nästa gråtfärdig, säger Lina Nilsson …


Circagruppen | Knyt
Vi har inte gått ut med någon ny varning, säger Valter Lindström, som är säkerhetschef hos Västra Götalandsregionen. Regionene varnar också för falska läkare som uppger att de ska göra hembesök. Polisens specialenhet “Circa” har man just nu omkring 200 hundra pågående ärenden av den här typen av bedrägerier mot äldre.


Vägpiraterna nya fula knep – vädjar om hjälp
Vägpiraterna vädjar om hjälp. Men i stället för att ta emot – stjäl bedragarna och försöker lura hjälpsamma människor. Nu varnar polisen för piraterna. – Du kan alltid låsa dörren, du behöver inte kliva ur. Öppna fönstret en liten, liten bit och fråga vad de vill, säger Linda Pleym, presstalesperson för polisen Region Syd.


Nyheter – Taxi idag – Branschtidningen för Taxifolk
Danskt krav på munskydd för resenärer. Nyheter . 18 augusti 2020. Utslängda Värmdöåkare rullar vidare med Topcab. … Uppsala taxi erbjuder billigare resor för äldre. Nyheter . 12 mars 2015. Politisk oenighet om färdtjänstavtal. … Taxi och polisen i gemensam satsning mot inbrott i juletider. Nyheter . 16 december 2013. Dotaxi en av …
diagnostic code reader