Det ligner ikke Europa | Klassekampen
Det som møtte Kokkalis Lesvos, har bare forsterket hans overbevisning om behovet for en mer rettferdig byrdefordeling innad i unionen. – Hva så du? – Jeg så starten den største flyktningleiren i Europa. Jeg så noe som ikke lignet Europa, noe som er dømt til å bli en katastrofe, sier Kokkalis telefon fra Aten.


Ser du hvem disse ligner på?
Det er gøy å tenke at jeg ser ut som Arya Stark fra Game of Thrones. Det er et kult party-triks. Det er ikke sånn at folk stopper meg gaten, men noen ganger stirrer folk litt, sier hun.


Forskere har funnet 40 mutasjoner av koronaviruset Island
Det ligner mønsteret vi ser med influensa, og det kan vi jo leve med. Jeg sier ikke at det er slik at alle varianter vil overleve, men det er en tendens til at det utvikler seg den måten.


Mitsubishi – Dropper Europa
Mitsubishi annonserer denne uka at det blir slutt nye billanseringer i Europa, som betyr at du trolig ikke vil få se konseptbilen og arvtaker til Outlander, Engelberg her til lands med norske skilt.. Den japanske bilprodusenten la frem en treårsplan, kalt «Small but beautiful», som innebærer å fryse introduksjonen av nye modeller for det europeiske markedet i tre år, men samtidig …


Språk i Europa – Store norske leksikon
Den uralske språkfamilien er i Europa representert med den finsk-ugriske språkgruppen. Den har en vestlig gren med samisk, finsk, karelsk og estisk, og en østlig gren med ungarsk.I det nordøstlige Russland tales språk som hører til den samojediske språkgruppen i den uralske språkfamilien.. Lengst sørøst i Europa og Kypros snakkes tyrkisk, som hører til den tyrkiske språkfamilien.


Europa – Store norske leksikon
Europa er jordens nest minste verdensdel. Arealet er 10 180 000 kvadratkilometer, som utgjør 6,8 prosent av jordens landareal. Det høyeste fjellet er Elbrus, 5633 meter over havet. Det laveste punktet er Det kaspiske havs strand, 28 meter under havets overflate. Den lengste elven er Volga med 3685 kilometer, og største innsjø er Ladoga 18 180 kvadratkilometer.


Europa – Wikipedia
Koordinater Europa er en verdensdel som dekker den vestlige delen av kontinentet Eurasia, og omfatter omkring 10 millioner km² med ca. 700 millioner innbyggere, hvilket utgjør 6,7 % av landarealet og 10,2 % av folkemengden Jorden (2009).. Europa grenser mot Nord-Amerika vest for Island og Asorene i Atlanterhavet, og nord for Svalbard og Frans Josefs land i Nordishavet.


Indoeuropeiske språk – Wikipedia
Indoeuropeiske språk er en språkfamilie som inneholder hundrevis av språk, inklusive de fleste store språk i Europa og mange språk det indiske subkontinent (), det iranske høylandet (Sørvest-Asia) og Sentral-Asia.. Denne språkfamilien har stor utbredelse, og omfatter blant annet engelsk, hindi, spansk, portugisisk, bengali, russisk, fransk og tysk.


Informasjon om reiser og koronavirus – spørsmål og svar …
Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. oktober. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier …


Overflaten ismånen Europa ligner jordskorpen
Overflaten ismånen Europa ligner jordskorpen. Jupiters måne har også en aktiv overflate. … Dette er heller ikke den eneste månen det kan finnes vann på. På grunn av de enorme gravitasjonskreftene fra Jupiter som virker Europa, kan det være at månen blir dratt og deformert slik at det skaper friksjon og varme inne i Europas
obd2