GLB ‘stap in goede richting’ maar nog wel flink sleutelen
GLB ‘stap in goede richting’ maar nog wel flink sleutelen aan invulling” Afgelopen vrijdag werd in het Europees Parlement een akkoord bereikt over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). LTO Nederland spreekt van een ‘ambitieus’ akkoord en ‘een stap in de goede richting’, terwijl de Boerenbond laat weten dat er ‘nog flink gesleuteld moet worden aan invulling van het nieuwe beleid’.


Column: Intel richt zich meer op zijn kern | Financieel …
Chipproducent Intel verkoopt een deel van de geheugenchipproductie aan het Koreaanse SK Hynix. Het is een relatief kleine stap, maar wel in de goede richting.


LTO teleurgesteld over verlaging EU … – Nieuwe Oogst
In de meerjarenbegroting die de Europese regeringsleiders vannacht hebben afgesloten, is een verlaging voorzien van het GLB-landbouwbudget van zo’n 10 procent. Ook gaat er vanuit het coronaherstelfonds minder geld naar de land- en tuinbouw. LTO Nederland reageert teleurgesteld op de nieuwe EU-begroting.


Subsidie en GLB-steun voor behoud van zeldzame rassen …
Er komt een provinciale POP-subsidie beschikbaar voor het behoud van zeldzame oud-Hollandse dubbeldoelrassen.Daarnaast komt er in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) een vorm van ondersteuning voor deze rassen. De Tweede Kamer heeft een motie hiertoe aangenomen van Carla Dik-Faber (ChristenUnie). Dat meldt de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH).


Heer, ik heb een groot wonder nodig! – IkzoekGod.nl
Mijn man en ik hadden een flink stuk gefietst. We wilden, zoals elke toerist op Texel, genieten van het uitzicht. Ik plaatste het slot om mijn fiets. Ik draaide de sleutel erin om het vervolgens eruit te halen. Toen brak de sleutel in het slot van mijn fiets. Oh nee! Ik bad om een groot wonder. “Heer, kunt U mijn


Klimaatwereld kijkt gespannen naar VS: winst Biden kan …
De uitslag van de presidentsverkiezingen in de VS volgende maand kan een kantelpunt brengen in de mondiale strijd tegen klimaatverandering, zeggen experts tegen NU.nl. Als de Democraat Joe Biden


flink – ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
De onderzoekers denken een flinke stap in de goede richting te hebben gezet door atomen actinium-225 aan een antilichaam te koppelen. NRC, 2001. De verruiming van de handel in vooral industriële produkten met deze landen wordt door alle partijen als een flinke stap vooruit beschouwd. NRC, 1993


Gears 5 Review – Tijd voor een gloednieuwe richting! – XGN.nl
In onze Gears 5 review lees je of de nieuwe richting van Gears een stap in de goede richting is. Een goede dosis adrenaline en popcornvermaak is precies wat je van een titel als Gears 5 verwacht.


Welk advies zou jij jezelf willen geven? – Vaker Vrolijk
Je hebt ook gelijk, uiteindelijk ben je zelf je beste raadgever. Maar soms is het al een hele stap om tot dat inzicht te komen. Soms lukt het, soms niet. En dan heb je inderdaad even een duwtje nodig. Mijn advies aan mezelf zou zijn: probeer het gewoon eens. Het komt vast goed. Je kunt heel veel, maar weet dat zelf nog niet altijd tot uiting te …


iBestuur
Maar in hoeverre biedt deze vorm nog voldoende houvast in een maatschappij waar data een steeds grotere rol speelt? Moeten we niet toe naar een andere cyclus en zo ja, wat is het alternatief? Daarover ging, onder leiding van beleidsambtenaar Wouter Welling, het iBestuur Thuisdebat (#7) op donderdag 8 oktober met Paul Strijp, Karin Akkers, Jaring Hiemstra en Frans Feldberg.